BISKUT KACANG

BISKUT KACANG

BISKUT KACANG

Biskut kacang nie antara biskut yang pasti ada di balang mejelang hari raya.Ianya agak mudah untuk di buat dan mudah pula mendapatkan bahan-bahannya.Jom kita tengok resepinya.

Bahan-bahannya

110 g mentega
110 g tepung gandum
75 g gula kastor
40 d g kacang tanah di kisar
40 g tepung kastard
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh esen vanila

Hiasan

Bijirin Milo
Bijan
kuning telur
Sedikit air untuk sapuan

Cara membuatnya

Satukan mentega,gula,kuning telor dan esen vanila.Kacau sehingga rata.

Masukkan kesemua tepung bersama kacang tanah.Uli hingga sebati.

Canai dan terap acuan.Sapu kuning telur dan hias dengan bijirin milo dan bijan.

Bakar pada suhu 160'C selama 15-20 minit.


0 Response to "BISKUT KACANG"

Post a Comment