Biskut Gulung

BISKUT GULUNG


Satu lagi biskut yang menarik untuk anda hidangkan kepada tetamu terutamanya menjelang Hari raya ini.Jika berkelapangan bolehlah mencuba resepi ini.

Bahan bahannya

1/3 cawan majerin
3/4 cawan gula
1 biji telur
1 1/2 cawan tepung
1/4 sudu eh garam
\3 sudu mentega di cairkan
1/2 cawan kacang pecan di cincang halus
2 sudu teh serbuk kayu manis

Cara membuatnya

Pukul majerin dengan separuh bahagia gula 
Kemudian masukkan telur,tepung dan garam kemudian gaul hingga sebati
Di dalam bekas yang berasingan,masukkan baki gula bersama kacang  pecan,serbuk kulit kayu manis dan mentega.Pukul hingga sebati.
anaikan doh menjadi leper dan panjang,
Kemudian tabur adunan kacang pecan di atasnya dan gulung seperti membuat Swiss Roll.Sejukkan ke dalam peti selama satu jam.
Keluarkan doh dan potong senipis 1 cm.Susun di atas dulang pembakar.
Bakar pada suhu 180'C selama 10-15 minit.
Selamat mencuba



Related Posts :

  • Kek Gulung Lapis Susu KEK GULUNG LAPIS SUSU. Kek gulung memang sedap di makan.Biasanya di lapisi dengan jem buah-buahan.Tapi kali ni kita share resepi kek gu… Read More...
  • Biskut GulungBISKUT GULUNG Satu lagi biskut yang menarik untuk anda hidangkan kepada tetamu terutamanya menjelang Hari raya ini.Jika berkelapangan bo… Read More...

0 Response to "Biskut Gulung"

Post a Comment