BISKUT COKLAT BERKEMBAR
Harini nak share pasal biskut lagi.Biskut Coklat Berkembar.Kalau anda rajin bolehlah cuba resepi ni di rumah.Jom tengok bahan bahannya.
Bahan bahannya.
Bahan A
250 g mentega
180 g gula kastor
sedikit garam
Bahan B
1 biji telor
Bahan C
380 g tepung gandum
90 g badam kisar
Hiasan
Coklat masakan (di cairkan)
Manik gula
mangkuk kertas
Cara membuatnya:
Pukul bahan A hingga lembut.Kemudian masukkan bahan B dan gaul hingga rata dan tidak berbintil.
Masukkan bahan C yang sudah di gaul rata dan uli hingga sebati.
Masukkan doh ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
Canaikan doh di antara kertas minyak sehingga ketebalan 3mm.
Potong sebesar 4 cm x 2.5 cm dan susun di atas dulang pembakar.Bakar pada suhu 175'C selama 15 ke 25 minit atay hingga kuning keemasan.Biarkan sejuk.
Letakkan 2 kepingan doh yang telah dimasak tadi.
Salutkan dengancoklat cair dan masukkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur manik gula di atasnya sebagai hiasan.
Harini nak share pasal biskut lagi.Biskut Coklat Berkembar.Kalau anda rajin bolehlah cuba resepi ni di rumah.Jom tengok bahan bahannya.
Bahan bahannya.
Bahan A
250 g mentega
180 g gula kastor
sedikit garam
Bahan B
1 biji telor
Bahan C
380 g tepung gandum
90 g badam kisar
Hiasan
Coklat masakan (di cairkan)
Manik gula
mangkuk kertas
Cara membuatnya:
Pukul bahan A hingga lembut.Kemudian masukkan bahan B dan gaul hingga rata dan tidak berbintil.
Masukkan bahan C yang sudah di gaul rata dan uli hingga sebati.
Masukkan doh ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
Canaikan doh di antara kertas minyak sehingga ketebalan 3mm.
Potong sebesar 4 cm x 2.5 cm dan susun di atas dulang pembakar.Bakar pada suhu 175'C selama 15 ke 25 minit atay hingga kuning keemasan.Biarkan sejuk.
Letakkan 2 kepingan doh yang telah dimasak tadi.
Salutkan dengancoklat cair dan masukkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur manik gula di atasnya sebagai hiasan.
0 Response to "Biskut Coklat Berkembar"
Post a Comment