Biskut Coklat Berkembar

BISKUT COKLAT BERKEMBAR


Harini nak share pasal biskut lagi.Biskut Coklat Berkembar.Kalau anda rajin bolehlah cuba resepi ni di rumah.Jom tengok bahan bahannya.

Bahan bahannya.

Bahan A

250 g mentega
180 g gula kastor
sedikit garam

Bahan B

1 biji telor

Bahan C

380 g tepung gandum
90 g badam kisar

Hiasan
Coklat masakan (di cairkan)
Manik gula
mangkuk kertas

Cara membuatnya:

Pukul bahan A hingga lembut.Kemudian masukkan bahan B dan gaul hingga rata dan tidak berbintil.
Masukkan bahan C yang sudah di gaul rata dan uli hingga sebati.
Masukkan doh ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
Canaikan doh di antara kertas minyak sehingga ketebalan 3mm.
Potong sebesar 4 cm x 2.5 cm dan susun di atas dulang pembakar.Bakar pada suhu 175'C selama 15 ke 25 minit atay hingga kuning keemasan.Biarkan sejuk.
Letakkan 2 kepingan doh yang telah dimasak tadi.
Salutkan dengancoklat cair dan masukkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur manik gula di atasnya sebagai hiasan.

0 Response to "Biskut Coklat Berkembar"

Post a Comment